فهرست مطالب

اندیشه آماد - پیاپی 86 (پاییز 1402)

نشریه اندیشه آماد
پیاپی 86 (پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سید رضا احمدی*، سیاوش نصرت پناه، احمد بیطرف، غلامحسین غفاری صفحات 1-16
    زمینه و هدف

    این پژوهش به منظور "طراحی الگوی بهینه نت بهره ور به منظور افزایش بهره وری ماشین آلات و تجهیزات و همچنین بهینه سازی هزینه ها در پروژه های هلدینگ تخصصی راه و شهرسازی قرارگاه خاتم الانبیاء (ص)" تدوین شده است و به دنبال ارایه راهکارهای اجرایی جهت کاهش هزینه های ناشی از توقف ماشین آلات، افزایش عملکرد و کاهش تعمیرات اساسی آنهاست.

    روش

    تحقیق از نوع کاربردی  بوده و برای استفاده از نظرات نخبگان ، ابزار اندازه گیری در اختیار 70نفر از جامعه آماری نمونه شامل استادان دانشگاه امام حسین (ع) و فرماندهان و مدیران ارشد با سابقه و صاحب نظر در پروژه های هلدینگ تخصصی راه و شهرسازی قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) قرار داده شد.اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس و روش های آماری توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    با پیاده سازی نت بهره ور در ساختار شرکت ها  ، تاثیرات مثبتی از قبیل کاهش خرابی، افزایش ایمنی، کاهش ضایعات، افزایش بهره برداری شرکت و...  می شود.اعتبار پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 970/0 محاسبه شد که نشان از اعتبار بالای آن داشت.در انتها در الگوی نهایی تحقیق در ابعاد فنی، سازمانی و اقتصادی با 16 مولفه و 81 شاخص مورد تایید قرارگرفته و اولویت بندی بین ابعاد و مولفه ها انجام شد.

    نتیجه گیری

    یافته های (ابعاد اقتصادی، فنی و سازمانی) حاکی از این است که در میان ابعاد مدل نت بهره ور ماشین آلات  تجهیزات ، بعد اقتصادی در رتبه اول ،بعد فنی در رتبه دوم و بعد سازمانی در رتبه آخر قرار دارد. با توجه به مقدار آزمون مربع کای بدست آمده، ابعاد مدل نت بهره ور ماشین آلات و تجهیزات در پروژه های هلدینگ تخصصی راه و شهرسازی معنادار است

    کلیدواژگان: مدل، نت بهره ور، هلدینگ، راه و شهرسازی، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص)
  • جهانیار بامدادصوفی*، سید مهران هاشمی، مقصود امیری صفحات 17-54
    زمینه و هدف

    در سناریوی کسب وکار رقابتی امروزی، سرفصل ها و شیوه های عملیاتی متعددی برای پاسخ به فشار رقابتی صنعت خودروسازی پدید آمدند که خواستار بهبود کیفیت محصول، افزایش پاسخگویی و زمان کوتاه تر، اما با هزینه کمتر است. بدین منظور تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر مدیریت کیفیت جامع در جهت بهبود و ارتقاء سطح کیفیت محصولات و عملکرد نوآوری در شرکت خودروسازی سایپا انجام گرفته است.

    روش

    این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه ی گردآوری اطلاعات توصیفی و از نوع پیمایشی است. جامعه آماری متشکل از 140 نفر از مدیران شرکت خودروسازی سایپا بوده که میزان حجم نمونه با بهره گیری از قاعده اول بارکلای[1] و همکاران، 70 نمونه برآورد شد. در نهایت پرسشنامه میان 120 نفر از مدیران در دسترس شرکت خودروسازی سایپا توزیع شد و تعداد 100 پرسشنامه تکمیل شده دریافتی تحت تحلیل تکنیک حداقل مربعات پی ال اس [2] قرار گرفت. جمع آوری داده های پژوهش از طریق نظرسنجی به وسیله پرسشنامه برگرفته از مقاله اسکرینگ تنا [3] و همکاران (2018) و گامبی [4] و همکاران (2020) استفاده شده است.

    یافته ها

    برای موفقیت در حوزه کیفیت برخورداری هم زمان از جنبه های نرم و سخت مدیریت کیفیت جامع بسیار حیاتی است. به کارگیری شیوه های مدیریت کیفیت جامع در دو جنبه نرم و سخت، تلاش های قابل توجهی برای اجرای نوآوری در محصولات و فرآیندها به وجود می آورد، به طوری که دست یابی به عملکرد و مزیت رقابتی را برای شرکت ها میسر می سازد.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق ، حاکی از تاثیر مثبت مدیریت کیفیت جامع نرم بر مدیریت کیفیت جامع سخت شرکت خودروسازی سایپا است. همچنین مشخص شد، مدیریت کیفیت جامع نرم نتوانسته است بر عملکرد نوآوری شرکت خودروسازی سایپا تاثیر بگذارد. درنهایت، نتایج مشخص کرد مدیریت کیفیت جامع سخت تاثیر مثبتی بر عملکرد نوآوری شرکت خودروسازی سایپا دارد. نتایج آزمون تی زوجی نیز نشان داد، بهره مندی از شیوه های مدیریت کیفیت جامع نرم و سخت و همچنین عملکرد نوآوری توسط شرکت خودروسازی سایپا نسبت به 10 سال گذشته قابل توجه و اثرگذار بوده است. 

    کلیدواژگان: مدیریت کیفیت جامع، شیوه های مدیریت کیفیت جامع، مدیریت کیفیت جامع نرم، مدیریت کیفیت جامع سخت، عملکرد نوآوری
  • مجتبی امین زاده*، حامد رضایی صفحات 55-78
    زمینه و هدف

    این پژوهش با هدف طراحی الگوی ارزیابی و رتبه بندی تامین کنندگان پوشاک و ملزومات عملیات  انفرادی یک سازمان نظامی- انتظامی در سال 1401 صورت پذیرفت.

    روش

    با توجه به هدف این تحقیق از نوع کاربردی بوده همچنین ازنظر نوع داده های مورداستفاده تحقیق کمی-کیفی (آمیخته) محسوب می گردد و از تجارب کارشناسان و خبرگان جامعه آماری پژوهش متشکل از مدیران عالی و کارشناسان خبره حوزه پوشاک و ارزیابی تامین کنندگان در زنجیره تامین سازمان نظامی- انتظامی به تعداد 30 نفر استفاده شد. نمونه آماری این پژوهش شامل کارشناسان جامعه آماری مورد نظرخواهی قرار گرفتند بدین صورت که بعد از انجام مطالعات کتابخانه ای، از طریق پرسشنامه، نسبت به اخذ نظر خبرگان و متخصصان امر در سازمان، در خصوص تعیین شاخص ها و معیارهای ارزیابی و رتبه بندی تامین کنندگان و محاسبه اهمیت نسبی هر یک از آن ها با روش تحلیل محتوا به کمک نرم افزار مکس کیود ا20 [1] اقدام گردیده و بعد از انجام روایی سنجی معیارهای نهایی شد. پرسشنامه نهایی از پایایی قابل قبول 0.718 برخوردار است.

    یافته ها

    الگوی جامع ارزیابی تامین کنندگان شامل شش بعد، 23 مولفه و 90 شاخص طراحی گردید و بر اساس نتایج حاصله از روش وزن دهی سوارا [2]، ابعاد فنی و تولیدی، نظام تضمین کیفیت و ارزیابی استانداردها و مالی/حقوقی رتبه های اول تا سوم را به خود اختصاص دادند. همچنین مولفه های اول تا سوم به ترتیب زیرساخت و امکانات فنی، استقرار سامانه های مدیریت و استانداردها و کیفیت تامین تعیین شد. درنهایت شاخص های خدمات پس از فروش، قیمت تمام شده محصول و دارایی ثابت رتبه های اول تا سوم را کسب کردند .

    کلیدواژگان: ارزیابی، رتبه بندی، تامین کنندگان، پوشاک و ملزومات عملیات انفرادی
  • جابر سپهری کیا*، محمدمهدی مهتدی، یاسر قاسمی نژاد صفحات 79-108
    زمینه و هدف

    این پژوهش باهدف شناسایی و رتبه بندی معیارهای کلیدی موثر در تاب آوری زنجیره تامین (شرکت پشتیبانی ایثار) در سال 1401 انجام پذیرفت.

    روش

    در این پژوهش با مرور مدل ها و تحقیقات صورت گرفته در حوزه زنجیره تامین   و تاب آوری، مولفه ها و     شاخص های کاربردی و مختص زنجیره تامین موردمطالعه شناسایی و برای تحلیل شکاف و اولویت بندی شاخص ها از روش ماتریس اهمیت-عملکرد استفاده گردید. جامعه آماری در این پژوهش شامل 50 نفر از خبرگان و صاحب نظران مرتبط با حوزه شرکت پشتیبانی ایثار که شامل مدیرعامل، مدیران و کارکنان شرکت پشتیبانی ایثار و همچنین رده بالادستی شرکت در معاونت آماد و پشتیبانی یک سازمان نظامی - انتظامی -انتظامی و همچنین رابطین آماد است. حجم نمونه آماری پژوهش با استفاده از فرمول کوکران 44 نفر تعیین گردید. پایایی پرسشنامه به کمک نرم افزار اس پی اس اس، با آلفای کرونباخ 0.815 محاسبه گردید.

    یافته ها

    بر اساس اطلاعات جمع آوری شده تعداد 10 بعد و 57 مولفه به عنوان معیارهای کلیدی موثر در تاب آوری زنجیره تامین (شرکت پشتیبانی ایثار) شناسایی شد. با تجزیه وتحلیل داده های جمع آوری شده مشخص شد مولفه های ارتقای توانمندی بازاریابی کارکنان، کنترل هزینه های نیروی انسانی و پاسخ گویی درست و به موقع به عنوان بااهمیت ترین شاخص های تاب آوری شرکت پشتیبانی ایثار می توانند در نظر گرفته شوند. همچنین مولفه های سرمایه اجتماعی (ایجاد ارتباط موثر)، مدیریت دوره عمر محصول و مدیریت برگشت از فروش و مرجوعی به عنوان مولفه های با اولویت پایین تعیین شدند.

    نتیجه گیری

    از 57 مولفه تاب آوری تعداد نه مولفه در ربع اتلاف منابع و تعداد 15 مولفه در ربع تمرکز قرار گرفتند. با توجه به روش اهمیت-عملکرد شکاف اصلی در ربع اول و سوم ماتریس است؛ بنابراین برای مولفه هایی که در ربع اول قرارگرفته پیشنهاد در جهت تقویت مولفه و برای مولفه هایی که در ربع سوم (اتلاف منابع) قرارگرفته پیشنهاد در جهت اصلاح مولفه ارایه می گردد.

    کلیدواژگان: تاب آوری، زنجیره تامین، معیارهای کلیدی، شرکت پشتیبانی ایثار
  • سید مهدی رفعتی اصل* صفحات 109-134

    بیان مسیله: کارکنان پلیس با افراد مختلف در جامعه تعامل دارند. لاجرم نیازمند آموزش مهارت های ارتباطی هستند؛ که تاثیر بسیاری بر عملکرد حرفه ای آنان می گذارد، برقراری ارتباط یکی از مهم ترین روش های تبادل اطلاعات است. آگاهی از اثربخشی این آموزش ها و مقاوم سازی دانشجویان در برابر چالش های مختلف، برای عملکرد بهتر آنان امری ضروری است.

    زمینه و هدف

    در این پژوهش به تاثیر مهارت های ارتباطی بر مسیولیت پذیری اجتماعی، سازگاری و عزت نفس دانشجویان رسته آماد و پشتیبانی دانشگاه پرداخته شده است.

    روش

    پژوهش حاضر کاربردی با بهره گیری از روش کمی و فن نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل انجام شده است. جامعه آماری، کلیه دانشجویان رسته آماد در سال 1401 که از میان آنان به صورت تصادفی ساده 40 نفر انتخاب گردیدند؛ و به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم و بعد از اجرای پیش آزمون گروه آزمایش 10 جلسه 90 دقیقه ای تحت آموزش قرار گرفتند درحالی که به گروه کنترل هیچ آموزشی ارایه نشد. برای گردآوری داده ها، از پرسشنامه های مسیولیت پذیری اجتماعی، سازگاری اجتماعی و عزت نفس استفاده شد. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس تک متغیره[1] و با نرم افزار اس پی اس اس تجزیه وتحلیل گردیدند.

    یافته ها

    متغیرهای مسیولیت پذیری، در پیش آزمون 25.3 و در پس آزمون 39.6، متغیر سازگاری در پیش آزمون 56.3 و در پس آزمون 79.4 و متغیر عزت نفس در پیش آزمون 29.8 و در پس آزمون 52.7 در گروه آزمایش نسبت به گروه گواه افرایش یافته است.

    نتیجه گیری

    آموزش مهارت های ارتباطی به ترتیب به طور معناداری برافزایش سازگاری، عزت نفس و مسیولیت پذیری، دانشجویان رسته آماد و پشتیبانی اثرگذار بوده است. به عبارت بهتر دانشجویان با بهره گیری از این مهارت ها می توانند تعامل بهتری داشته باشند. 

    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی، مسئولیت پذیری و تعهد، سازگاری، عزت نفس، آماد و پشتیبانی
  • علی اسلام جو*، ابوالقاسم توحیدی نیا، عادل آذر، موسی احمدی صفحات 135-161
    زمینه و هدف

    یکی از چالش های اصلی از صنایع تامین منابع مالی است. این موضوع  در صنایع دولتی ازجمله صنعت دفاع با توجه به محدودیت های بودجه ای که در سال های اخیر به طور خاص پیش آمده، این چالش ها را دوچندان نموده است. از طرفی تقویت بنیه دفاعی کشور منوط به تامین اقلام دفاعی جدید و نوآورانه است و توسعه صنعت دفاع نیز منوط به تامین منابع مالی پایدار است. تامین مالی زنجیره ای یک رویکرد خلاقانه است که شرکت ها جهت تخصیص منابع مالی و بهینه سازی جریان های مالی در زنجیره تامین از آن استفاده می کنند. این رویکرد کاهش هزینه ها، افزایش سودآوری و کارایی هرچه بیشتر سازمان را به دنبال دارد.

    روش

    در این تحقیق ابتدا الگوها و ابزارهای تامین مالی دفاعی در کشور و مطالعه تطبیقی آن با کشورهای برتر دفاعی جهان صورت گرفت و سپس با خبرگان مصاحبه شد و با اجرای روش دلفی و آزمون دوجمله ای و آزمون تی تک نمونه ای روش های تامین مالی تایید شدند سپس روش های تایید شده با استفاده از تکنیک تصمیم گیری چندمعیاره بهترین- بدترین رتبه بندی و انتخاب گردیدند.

    یافته ها

    روش های سرمایه گذاری از محل مشارکت با بخش خصوصی و برون سپاری، افزایش درآمدها از طریق توسعه بازار و صادرات تسلیحات و محصولات نظامی، افزایش درآمدها از طریق متنوع سازی محصولات و دومنظوره سازی، کاهش هزینه ها از طریق بازطراحی تحقیقات و نوآوری با ارتباط موثر با دانش بنیان ها، مولدسازی دارایی های غیرمولد (فروش یا اجاره دارایی های مازاد و تبدیل آن به دارایی دارای بازده) به ترتیب اولویت اول تا پنجم خبرگان جهت تامین منابع مالی از فعالیت های عملیاتی، سرمایه گذاری و تامین مالی هستند.

    کلیدواژگان: تامین مالی، زنجیره تامین، تامین مالی زنجیره ای، صنعت دفاع
  • شناسایی عوامل مدیریتی موثر بر کیفیت خدمات آمادی (مورد مطالعه: دانشگاه افسری و تربیت پلیس امام حسن مجتبی (ع))
    عباس حسنی*، مهدی کارگر صفحات 163-178
    زمینه و هدف

    هر سازمان پویایی، برای پیشبرد اهداف خود، بعد از عامل نیروی انسانی، نیاز به استفاده از امکانات و تجهیزات مطلوب دارد. فراجا نیز با توجه به ماموریت های متنوع، در خصوص کاربرد اقلام سرمایه ای در بخش های اداری، پشتیبانی عمومی و... از این امر مستثنی نبوده و در بحث ایمنی، کیفیت و رضایت، با چالش های بی شماری روبرو است. بنابراین برای رفع این معضل ضروری است که ابعاد استانداردسازی در پنج گروه از اقلام سرمایه ای در فراجا مورد بررسی قرار گرفته و الزامات آن مشخص شود.

    روش

    این تحقیق با هدف بررسی عوامل مدیریتی موثر برکیفیت خدمات آمادی (اقلام سرمایه ای دانشگاه افسری و تربیت پلیس امام حسن مجتبی (ع)) با روش توصیفی- پیمایشی و از طریق پرسشنامه و مطالعه میدانی انجام شده است. جامعه آماری مورد مطالعه، معاونین و روسای رده ها  و مسیولان اداری و پشتیبانی دانشگاه به تعداد 65 نفر بودند. پرسشنامه مذکور با استفاده از مقیاس اندازه گیری لیکرت، مشتمل بر 32 سوال بر مبنای فرضیه ها و مولفه های اصلی و فرعی تدوین و اجرا گردیده و پایایی آن 94/. درصد است و برای تجزیه وتحلیل داده ها و نتیجه گیری از آزمون تی تک نمونه ای استفاده شده است.
    یافته ها و

    نتایج

    نتایج نشان می دهد  بین برنامه ریزی و کیفیت خدمات آمادی اقلام سرمایه ای رابطه معناداری وجود دارد. میزان ضریب بتا (تاثیرگذاری) برنامه ریزی بر کیفیت خدمات آمادی اقلام سرمایه ای 899/. است. بین سازمان دهی و کیفیت خدمات آمادی اقلام سرمایه ای رابطه معناداری وجود دارد. میزان ضریب بتا (تاثیرگذاری) سازمان دهی بر کیفیت خدمات آمادی اقلام سرمایه ای 910/. است. بین تصمیم گیری و کیفیت خدمات آمادی اقلام سرمایه ای رابطه ای معناداری وجود دارد . میزان ضریب بتا (تاثیرگذاری) تصمیم گیری بر کیفیت خدمات آمادی اقلام سرمایه ای  932/. است و بین کنترل (نظارت) و کیفیت خدمات آمادی اقلام سرمایه ای رابطه معناداری وجود دارد. و میزان ضریب بتا (تاثیرگذاری) کنترل (نظارت) بر کیفیت خدمات آمادی اقلام سرمایه ای  898/. است.

    کلیدواژگان: عوامل مدیریتی، کیفیت، خدمات آمادی، اقلام سرمایه ای
  • مهدی اجلی* صفحات 179-207
    زمینه و هدف

    هدف اصلی از پژوهش حاضر، ارزیابی عوامل کلیدی مدیریت زنجیره تامین پایدار و رتبه بندی تامین کنندگان با ترکیب رویکرد تحلیل عاملی و فنون  تصمیم گیری سوارا[1] و واس پاس [2] است.

    روش

    روش پژوهش ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر جمع آوری داده ها، توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش در خصوص ارزیابی تاثیرگذاری عوامل با آزمون تحلیل عاملی شامل 300 نفر از خبرگان، مدیران و کارشناسان صنعت گاز کشور در زمینه مسایل مرتبط و درگیر در واحدهای برنامه ریزی، تضمین کیفیت، لجستیک و زنجیره تامین صنعت گاز می باشند که درنهایت نمونه 190 نفری برای این منظور درنظرگرفته شد.

    یافته ها

    خروجی تحلیل عاملی نشان داد که تمامی ده عامل در پیاده سازی سیستم مورداشاره، موثر هستند. در ادامه با استفاده از نظرات 30 خبره و به کارگیری فن  نوین سوارا، عوامل مذکور ارزیابی شده و وزن عوامل استخراج شدند. خروجی این فن  نشان داد که عامل چهارم یعنی "آموزش پایداری شرکت به مدیران" با بیشترین وزن، اهمیت بالاتری نسبت به سایر عوامل دارد. همچنین عامل هفتم (پیاده سازی سامانه های مدیریت زیست محیطی) در رتبه بعدی ازنظر اهمیت در مدیریت زنجیره تامین پایدار صنعت گاز کشور قرار دارد. عوامل ششم (فعالیت های آگاهی بخشی به جامعه درباره پایداری) و هشتم (رویه های قانونی تجارت مطلوب) نیز به طور یکسان با کمترین وزن از اهمیت کمتری نسبت به دیگر عوامل برخوردار است. نهایتا به منظور تحقق هدف نهایی پژوهش، از فن  نوین واس پاس برای رتبه بندی پنج تامین کننده پایدار صنعت استفاده شد و رتبه بندی تامین کنندگان ازنظر عوامل پایداری استخراج شد. خروجی نهایی فن  واس پاس نشان داد که تامین کننده پنجم در رتبه اول، تامین کننده اول در رتبه دوم، تامین کننده دوم در رتبه سوم، و تامین کنندگان سوم و چهارم با امتیاز یکسان در رتبه چهارم قرار گرفتند.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش، دید مناسبی به مدیران صنایع داخلی در اجرای موفق مدیریت زنجیره تامین پایدار ارایه می دهد. علاوه بر این، می تواند راهنمایی های عملی به شرکت ها برای پیاده سازی این زنجیره فراهم کرده و با ارایه یک مبنای نظری، دولت را در تدوین سیاست های صنعتی توسعه پایدار تشویق کند.

    کلیدواژگان: مدیریت زنجیره تامین پایدار، تحلیل عاملی، تامین کنندگان، سوارا، واس پاس
  • محمد شریف سرسالاری، سید احمد شایان نیا*، امیر غلام ابری، مریم مصلح صفحات 209-231
    زمینه و هدف

    سازمان ها با شتابی بی وقفه در پی کسب مزیت های نوین راهبردی برآمده تا به این ترتیب از رقیبان خویش پیشی گیرند، نوآوری عامل مهم و حیاتی برای سازمان ها به منظور ایجاد ارزش و مزیت رقابتی پایدار در محیط پیچیده و متغیر امروزی است. در این راستا، هدف از این تحقیق بررسی تاثیر راهبردهای رقابتی نظیر رهبری هزینه و تمایز بر نوآوری و عملکرد صنایع کوچک و متوسط  بوده است.

    روش

    روش تحقیق حاضر ازنظر هدف کاربردی و ازنظر روش توصیفی است. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل مدیران و کارشناسان صنایع کوچک و متوسط بوده است حجم نمونه لازم، از فرمول کوکران 228 نفر است و افراد به پرسشنامه بایراکتار[1] و همکاران (2016) پاسخ دادند. روایی سازه این پرسشنامه به کمک آزمون تحلیل عاملی تاییدی مورد تایید قرارگرفته و پایایی آن نیز به کمک آزمون آلفای کرونباخ، مورد تایید قرار گرفت

    یافته ها

    برای پیش برد محاسبات از نرم افزارهای اس پی اس اس [2]  و لیزرل [3] استفاده شده است.

    نتیجه گیری

    بررسی نتایج تحقیق  به کمک آزمون معادلات ساختاری نشان داد که راهبرد رهبری هزینه، بر عملکرد تاثیر مثبت ندارد، راهبرد  تمایز با ضریب 2.71 بر  عملکرد شرکت تاثیر مثبت دارد، راهبرد رهبری هزینه با ضریب 5.22 و راهبرد تمایز با ضریب 3.85 بر  نوآوری تاثیر مثبت دارد و همچنین  راهبرد نوآوری با ضریب سه و یازده صدم بر  عملکرد شرکت تاثیر مثبتی دارد. 

    کلیدواژگان: راهبرد رهبری هزینه، نوآوری، عملکرد، راهبرد تمایز
|
  • Seyed Reza Ahmadi *, Siavash Nosratpanah, Ahmad Bitaraf, GholamHosain Ghafari Pages 1-16
    Aim and Background

    This research has been compiled for the purpose of "designing the optimal model of efficient maintenance and repair in order to increase the effectiveness of machines and equipment as well as cost optimization in the road and urban development projects of Khatam Al-Anbiah (PBUH) specialized holding company". This research has been in search of using different methods in order to reduce the cost of machinery coming to stop.

    Method

    the research method is descriptive and analytical and to use the opinions of the elites, the aspects, components and items of the statistical model and in the next stage for verification of 85 people from the statistical sample were provided to confirm the desired model. The statistical community in the qualitative section is composed of experts, including professors of Imam Hossein University and senior managers with experience and opinions in specialized road construction holding projects of road and urban of Khatam Al-Anbiah (PBUH)

    Findings

    Creating a productive maintenance and repair in the structure of companies leads to positive effects such as reducing breakdowns, increasing safety, reducing waste, increasing the company's exploitation, etc. In the validity of the questionnaire created by the researcher, the total alpha was 0.970 and all the three parts had an alpha above 0.83, which had the necessary and sufficient validity. Finally, the final version of the research has 81 indicators of understanding models, 3 technical, organizational and economic aspects with 16 components and 81 indicators, which they confirmed and prioritized.

    Conclusion

    findings (economic, organizational and technical) demonstrate that the economic aspect of the maintenance and repair model of machinery and facilities in specialized road and urban development projects of Khatam Al-Anbiah (PBUH) company with the highest average of (3\61), and the organizational aspect with the lowest average of (3/43) and also the result of Freedman experiments; according to the amount of K square experiment and also the level of understanding (0/007) the difference among the aspects of exploitation maintenance model of machinery and facilities. Therefore, ranking among aspects can be done in a way that the aspects of efficient model of maintenance and repair of economic aspect of machinery and facilities (with the average of (2.29)) in the first place, and technical aspect in the second place and the organizational aspect in the last place (with the average of 1.74) respectively.

    Keywords: model- efficient maintenance, repair, holding- road, urban development- road, urban of Khatam Al-Anbiah (PBUH)
  • Jahanyar Bamdad Soufi *, Seyyed Mehran Hashemi, Maghsood Amiri Pages 17-54
    Aim

    Today, in the competitive business scenario, numerous paradigms, initiatives, andoperational practices have emerged in response to competitive pressures of the automotiveindustry that demand improved product quality, inflated responsiveness, and shorter leadtimes, however at lower prices. For this purpose, this analysis has been conducted with theaim of investigating the impact of TQM to boost and upgrade the extent of product qualityand innovation performance in Saipa Automobile Company.

    Methodology

    From the applied purpose and collecting descriptive data perspective and thekind of it is explanatory. The statistical population of the research consists of 140 high, middleand operational managers (supervisors) and experts who are knowledgeable about the subjectunder investigation of Saipa Automobile Company. The minimum sample required to use thestructural equation modeling method based on partial least squares (SEM-PLS), using the firstrule of Barclay et al. (1995), was estimated to be 70 samples. Therefore, in order to make amore accurate estimate, the questionnaire was distributed among 120 senior, middle andoperational managers and the number of 100 completed questionnaires, received, wasanalyzed.

    Finding

    To be successful in the field of quality, having the soft and hard aspects of TQM atthe same time is very crucial.

    Result

    Soft TQM has a positive effect on hard TQM. It was also found that soft TQM failedto influence the innovation performance of Saipa Automobile Company. Finally, the resultsindicate that hard TQM has a positive effect on the innovation performance of SaipaAutomobile Company. In addition, the results of the ''T'' test indicate that using soft and hardTQM as well as innovative function of Saipa Automotive Company has considerably beenmore impressive.

    Keywords: Total Quality Management (TQM), TQM practices, soft TQM, hard TQM, innovation performance
  • Mojtaba Aminzadeh *, Hamed Rezaee Pages 55-78
    Background and purpose

    This research was carried out with the aim of designing a model of evaluation and ranking of suppliers of clothing and necessities for individual combat of a military-police organization in 1401.

    Method

    According to the purpose of this research, it is of an applied type and the experiences of experts and experts of the research statistical community consisting of top managers and expert experts in the field of clothing and evaluation of suppliers in the supply chain of the military-police organization in the number of 30 people were used. The statistical sample of this research was polled in the form of a full count, including all the experts of the statistical community. In this way, after conducting library studies, through a questionnaire, regarding obtaining the opinions of experts and experts in the organization, regarding the determination of indicators and criteria for evaluating and ranking suppliers and calculating the relative importance of each of them. It was done with the content analysis method with the help of Maxqda20 software and the criteria were finalized after the validation. The final questionnaire has an acceptable reliability of 0.718􀀑

    Findings

    A comprehensive model of supplier evaluation, including 6 aspects, 23 components and 90 indicators, was designed and based on the results obtained from the SWARA weighting method, technical and production aspects, quality assurance system and evaluation of standards and financial/legal first ranks. They took the third place. In addition, the first to third components were determined in order of infrastructure and technical facilities, establishment of management systems and standards and supply quality. Finally, the indices of after-sales service, product cost and fixed assets were ranked first

    Keywords: Model, evaluation, ranking, Suppliers, clothing, necessities of individual combat
  • Jaber Sepehri Kia *, MohammadMahdi Mohtadi, Yaser Ghasemi Nejhad Pages 79-108
    Aim and Background

    This research was conducted with the aim of identifying and ranking the key criteria effective in the resilience of the supply chain (Isar Support Company) in 1401.

    Method

    In this research, by reviewing the models and research done in the field of supply chain and resilience, the components and indicators, which are applicable and specific to the studied supply chain, are identified, and to analyze the gap and prioritize the indicators from the importance-performance matrix method was used. The statistical population in this research includes 50 experts related to the field of Isar Support Company, which includes the CEO, managers and employees of Isar Support Company, as well as the executives of the logistics and support division of a military-administrative organization, as well as their contacts. The statistical sample size of the research was determined using Cochran's formula of 44 people. The reliability of the questionnaire was calculated using SPASS software, Cronbach's alpha 0.815.

    Findings

    Based on the collected information, 10 aspects and 57 components were identified as effective key criteria in supply chain resilience (Isar Support Company). By analyzing the collected data, it was determined that the components of improving the marketing capabilities of employees, controlling the costs of human resources and responding correctly and on time can be considered as the most important indicators of the resilience of Isar Company. In addition, the components of social capital (creating effective communication), product life cycle management, and return management were determined as low priority components.

    Conclusion

    Of the 57 components of resilience, nine components were placed in the resource waste quadrant and 15 components were placed in the focus quadrant. According to the importance-function method, the main gap is in the first and third quadrants of the matrix. Therefore, for the components that are placed in the first quadrant (focus here), a suggestion is made to strengthen the component, and a suggestion is made to weaken and modify the component placed in the third quadrant (waste of resources).

    Keywords: Resilience, Supply Chain, Isar Support Company
  • Seyed Mahdi Rafati Asl * Pages 109-134
    Aim and Background

    In this research, the effect of communication skills on social responsibility, adaptability and self-esteem of students of Logistics and Support University has been discussed.

    Method

    The current applied research was conducted using quantitative method and semi-experimental technique of pre-test and post-test type with a control group. The statistical population is all the students of Logistics and Support courses in 1401 from which 40 were selected randomly. They were divided into both experimental and control groups, and after the pre-test, the experimental group was trained for ten sessions of 90 minutes. While the control group was not given any training to collect data, questionnaires of social responsibility and self-esteem were used. Data were analyzed using univariate correlation(ANCOVA) analysis and 22SPASS.

    Finding

    responsibility variables in pre-test was 25.3 and in post-test was 39.6, the compatibility variable in the pre-test is 52.7 and in the experimental group has increased compared to the control group.

    Conclusion

    communication skills training has been significantly effective in increasing the adaptability, self-esteem and responsibility of Logistics and Support students respectively. In other words, students can interact better by using this skill.

    Keywords: Communication Skills, responsibility, commitment, Self-Esteem, logistics, support
  • Ali Eslamjoo *, Abolqasem Tohidinia, Adel Azar, Musa Ahmadi Pages 135-161
    Background and objective

    One of the main challenges of the industry is the provision of financial resources. This issue has doubled these challenges in government industries, including the defense industry, due to the budget restrictions that have occurred in recent years. On the other hand, strengthening the country's defense base depends on the provision of new and innovative defense items, and the development of the defense industry depends on the provision of stable financial resources. Chain financing is a creative approach that companies use to allocate financial resources and optimize financial flows in the supply chain. This approach aims to reduce costs, increase profitability and efficiency of the organization as much as possible.

    Method

    In this research, first, the models and tools of defense financing in the country and its comparative study with the top defense countries of the world were conducted, and then interviews were conducted with experts, and then by implementing the Delphi method, binomial test, and one-sample t-test, financing methods were confirmed. Then the approved methods were ranked and selected using the best-worst multi-criteria decision-making technique.

    Findings

    investment methods from partnership with the private sector and outsourcing, increasing revenues through market development and exporting weapons and military products, increasing revenues through product diversification and dual-purpose, reducing costs through redesigning research and Innovation with effective communication with knowledge bases, production of non-productive assets (sale or lease of extra assets and turning them into profitable assets) are respectively the five priorities of experts to provide financial resources from operational, investment and financing activities.

    Keywords: financing, Supply Chain, chain financing, defense industry
  • Identifying effective management factors on logistic service quality (Case Study: Imam Hassan Mojtaba University of Officer and Police Training
    Abbas Hasani *, Mehdi Kargar Pages 163-178
    Background and purpose

    Every dynamic organization, in order to advance its goals, needs to use the appropriate facilities and equipment after the human resource factor. FARAJA is also not an exception of this due to various missions, regarding the use of capital items in administrative departments, public support, etc., and it faces countless challenges in terms of safety, quality and satisfaction; therefore, to solve this problem, it is necessary to examine the aspects of standardization in five groups of capital items in FARAJA and determine its requirements.

    Method

    This research was conducted with the aim of investigating the management factors affecting the quality of ready services (capital items) of Imam Hassan Mojtaba University of Officer and Police Training with a descriptive-survey method and through questionnaire and field study. The statistical population of the study including vice presidents and heads of departments and administrative and support officials of the university is 65 people, and the whole-number method was used. The aforementioned questionnaire was compiled and implemented using a Likert scale, consisting of 32 questions based on hypotheses and main and sub-components, and its reliability was 0/94 and ''T Tak'' test was used for analyzing data and conclusion.

    Findings and results

    The results show that there is a significant relationship between planning and the quality of capital goods preparation services. The amount of beta coefficient (influence) of planning on the quality of ready service of capital items is 0/899. There is a significant relationship between the organization and the quality of capital goods preparation services. The amount of beta coefficient (influence) of organization on the quality of ready services of capital items is 0/910. There is a significant relationship between decision-making and the quality of capital goods preparation services. The amount of beta coefficient (influence) of decision-making on the quality of ready services of capital items is 0/932 and there is a significant relationship between control (monitoring) and the quality of capital goods preparation services. In addition, the amount of beta coefficient (influence) of control (supervision) on the quality of capital goods preparation service is 0/898.

    Keywords: management, Management factors, Quality, ready services, capital items
  • Mehdi Ajalli * Pages 179-207
    Aim and background

    The main goal of this research is to evaluate the key factors of sustainable supply chain management and ranking of suppliers by combining the factor analysis approach, SWARA and WASPAS.

    Method

    the method of this research is description-measurement in terms of purpose, function and data collection. The statistical population for the research regarding the evaluation of the influence of factors with the factor analysis test includes approximately 300 experts, managers and experts of the country's gas industry in the field of related issues and involved in the planning, quality assurance, logistics and supply chain units of the gas industry, which in the end is a sample of 190 people taken into consideration.

    Findings

    The output of factor analysis showed that all factors are effective in implementing the system. In the following, using the opinions of 30 experts and using the new technique of SWARA, the aforementioned factors, were evaluated and the weight of the factors was extracted. The output of this technique showed that the fourth factor, "Education of company sustainability to managers" with the highest weight, is more important than other factors. In addition, the seventh factor (implementation of environmental management systems) ranks next in terms of importance in managing the sustainable supply chain of the country's gas industry. The sixth (activities to inform the society about sustainability) and the eighth factors (lawful legal procedures of favorable trade) are equally less important than other factors with the lowest weight. Finally, in order to realize the final goal of the research, the new WASPAS technique was used to rank the five sustainable suppliers of the industry and the ranking of the suppliers was extracted in terms of sustainability factors. The final output of the WASPAS technique showed that the fifth supplier ranked first, the first supplier ranked second, the second supplier ranked third, and the third and fourth suppliers ranked fourth with the same score.

    Conclusion

    The findings of this research provide a suitable view to domestic industry managers in the successful implementation of sustainable supply chain management. In addition, it can provide practical guidance to companies to implement sustainable supply chain management and, by providing a theoretical basis, encouraging the government in formulating sustainable development industrial policies.

    Keywords: Sustainable Supply Chain Management, Factor Analysis, Suppliers, Swara.WASPAS
  • Mohammad Sharif Sarsalari, Seyed Ahmad Shayannia *, Amir Gholamabri, Maryam Mosleh Pages 209-231
    Background and purpose

    Competition in international markets requires the organization to conduct a competition that improves the atmosphere. These improvements do not only benefit the company, but also have a direct impact on the competitiveness of an industry as a whole. Organizations pursue new strategic advantages non-stop, so in this way they surpass their competitors. Innovation is an important and vital factor for organizations in order to create value and sustainable competitive advantages in today's complex and changing environment. In this regard, the purpose of this research is to investigate onto the impact of competitive strategies such as cost and differentiation on innovation and performance of small and medium industries.

    Research method

    The current research method is in terms of applied purpose and descriptive. The statistical population of the current research included managers and experts of small and medium industries, to determine the required sample size, Cochran's formula was used for the limited population, and the minimum required sample size in this research is 228 people, and people were asked to the Bayraktar questionnaire (2016). The validity of this questionnaire was confirmed by the critical factor analysis test with the help of Cronbach's alpha test.

    Findings

    SPSS and LISREL version software was used for calculations.

    Conclusion

    Examining the results of the research with the help of structural tests showed that cost, leadership, and strategy have no positive effect on performance; differentiation strategy has a positive effect on company performance with a coefficient of 2.71, leadership cost strategy with a coefficient of 5.22 and differentiation strategy with a coefficient of 3.85 on innovation. It has a positive effect and also the innovation strategy has a positive effect on the company's performance with a coefficient of 3.11.

    Keywords: cost leadership strategy, Innovation, performance, differentiation strategy